Kända pokerhänder

”Royal Straight Flush” eller ”Pocket Aces” är två kända begrepp som är sprungna ur pokerhänder. Fokus för denna text är dock hela händelseförloppet kring historiskt kända pokerhänder och personerna medverkande i dessa.Royal Straight Flush

Död mans hand

Tvåpar i svarta äss och svarta åttor. Den mytomspunna hand som Wild Bill Hickok sägs ha suttit på när han den 2:a Augusti 1876 avled efter att ha blivit ihjälskjuten under ett parti poker på en saloon i Deadwood, South Dakota. Wilde Bill var en av vilda västerns absolut kändaste revolvermän. Personer som kunde tänkas döda för att betala sitt uppehälle och har även sagts att vara en förträfflig pokerspelare medan han fortfarande var vid liv.

Bästa TV-handen

Handen under ett av ”High Stakes Poker”-programmen, mellan den danske pokerspelaren Gus Hansen och Daniel Negreanu från Kanada, gav oss alla en av de mest häpnadsväckande vändningarna genom pokerhistorien. Alla har genom sina pokerkarriärer åkt på flertalet ”bad beats”, men ingen förutom Daniel har nog blivit besegrad på det sätt och på den höga nivå som Gus, minst sagt lyckosamt snuvade honom på segern. Vi låter youtubeklippet nedanför tala för sig själv.

På film

I den stjärnspäckade filmen Rounders från 1998. En av vår tids mest omtyckta pokerfilmer, hittar vi den kända slutscen som utspelas mellan Matt Damons och John Malkovichs rollkaraktärer. När det kommer till filmer vill vi inte avslöja för mycket, men om ni inte sett filmen och ändå vill veta vad som händer, avslöjar filmklippet nedanför händelseförloppet.